onsdag, december 20, 2006

Klungan till jul, nyår and forever!

Det gamla året slutar på bästa tänkbara sätt – och det nya börjar lika bra: nämligen med våra vänner i humorgruppen Klungan. Dagen innan nyårsafton blir det Stämning i TV-rutan och i februari nya föreställningar av Jag är en fågel nuSödra Teatern!
Missa inte!!

Lördagen 30:e december är det tv-fest för Klungans fans – och alla andra såklart! Den hyllade föreställningen Stämning, som gick på riksteaterturné 2005, sänds i en inspelning av Sveriges Television i SVT1 klockan 23:05. Det är bara att bänka sig!









Och festen fortsätter – Klungans nya föreställning, den lika hyllade Jag är en fågel nu, gör flera föreställningar på Södra Teatern i mitten av februari, datumen är 15-16:e samt 21-23:e. Perfekt att köpa biljetter som julklapp till alla dina vänner! Och till hösten kommer Klungan och Jag är en fågel nu tillbaka på en storstilad riksteaterturné över hela riket!

Klungan gör ny nordsvensk humor där tragikomiska karaktärer bjuder på ogenomtänkta funderingar och farliga överslagshandlingar. Klungan fick motta Västerbottens Folkblads nöjespris för 2004 och bland tidigare vinnare finns Lisa Miskovsky och Sahara Hotnights. På olika sätt och i olika konstellationer har Klungans medlemmar varit med i bland annat Tiger, Häxan Surtant, Vinnarskallar för SVT och Frispel och Dafo och hans underbara värld för Sveriges Radio. Klungan har också skaffat sig en publik över hela landet när deras karaktärer har dykt upp i radioprogrammet Mammas nya kille i P3. Djupt välkomna in i Klungans värld – en värld av absurda sorgligheter och varm innerlighet.

Sagt i pressen:

”… jag har aldrig sett nåt så fantastiskt roligt skruvat.” ”Helt gränslöst och gränsöverskridande”
Jane Magnusson, Dagens Nyheter

”Klungan serverar intelligent, absurd humor skriven som små kortpjäser.” ”Missa inte Klungan!”
Lars Ring, Svenska Dagbladet

”Munnen skrattar medan sorgen vrider till i hjärtat.”
Norrbottens Kuriren

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Borv said...

Klungan verkar lovande. Måste se!

10:49 em  
Blogger Henke B said...

Ja, gör det!
Tamejtusan roligt!

12:49 fm  

Skicka en kommentar

<< Home