onsdag, mars 22, 2006

Starkt jobbat Aftonbladet

Sveriges utrikesminister avgick/fick sparken igår.
Detta valde Aftonbladet som den viktigaste nyheten till löpet:
Det är väl tyvärr så att fulla Dramatenskådisar säljer mer tidningar än korkade utrikesministrar. Sorgligt.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, vad skall man egentligen säga? Våra kvällstidningar verkar sträva efter att bli nån försvenskad variant av engelska News of the world och Sunday mirror. Två riktigt usla publikationer och jag måste nog säga att det verkar som om kvällspressen håller på att lyckas. Själv så läser jag sällan nyheterna, men man kan ju inte undgå alla löpsedlar när man är ute och rör på sig.

1:43 em  
Anonymous Anonym said...

Återstår att se vilket löp som faktiskt funkade bäst.

4:29 em  
Blogger Henke said...

Ok, nu ska vi reda ut lite saker här.

För det första, det är inte ett "löp" som avbildas. Det är en förstasida. Ett löp är det där som sitter utanför kiosken och ofta är knallgul.

För det andra så är det en helt riktig prioritering att ha den där storyn på ettan i dag. Freivalds-nyheten (att hon avgått) är över ett dygn gammal när dagens tidning kom ut och har man inget nytt i den storyn så är det definitivt inget att ha på varesig etta eller löp. Expressen hade en ny vinkel av Freivalds-storyn på ettan i dag. Om hennes miljonklipp.

För det tredje, så är det mycket sällan den viktigaste nyheten hamnar på etta eller löp. Där hamnar nästan alltid det som man räknar med SÄLJER bäst. Etta och löp är reklamplatser där tidningarna marknadsför sig. Det funkar tyvärr inte att sätta en kulturartikel på ettan eller på löpet. Det säljer inte. Men det kan likväl vara den där kulturartikeln som är viktigast i hela tidningen. Blanda alltså inte samman "viktigaste nyheten" med "bäst säljande nyheten".

11:43 em  
Blogger Fisso said...

Ha ha ha! Shit! Mannen med kollen. Tack för rättelsen!!!

7:31 fm  
Blogger Henke said...

Äh, jag är nog lite yrkesskadad. Men jag tycker att av all den kritik som riktas mot kvällspressen så bör man i alla fall försöka hålla fakta rätt. Då blir ju kritiken mer trovärdig. Det finns så mycket missuppfattningar om kvällspressen så om man kan upplysa om en del saker så gör jag gärna det. Men det ÄR ett problem att så många tror att det är "viktigaste" nyheten som hamnar på löp/etta. Det problemet är dock svårt att hantera för kvällspressen.

Den klassiska kritikern brukar uttrycka sig ungefär som Robban gör här ovan. Först lite onyansierad diss och sen en slags ursäkt/undanflykt med "men jag läser ju aldrig de där skittidningarna" som egentligen bara säger "jag har därmed ingen koll".

Jag brukar be sådana kritiker att köpa dagens tidning och läsa VARJE sida. Det vill säga även ledar, debatt och kultur. Sidor som man ofta bortser från

11:31 fm  

Skicka en kommentar

<< Home