onsdag, oktober 26, 2011

I Love Rock `n` Roll - Metal Heart!


Horns Up!
Har precis varit och kollat på Så Jävla Metal på underbara Bio Rios nya Salong 4.
Undebar rulle! Fantastiskt kul att se alla gamla svenska hjältar. Nostalgi så in i helvete och en skaplig nutids rapport om den Svenska Metallen. Se om ni har möjlighet! Riktigt roligt!
Har ni inte varit på Bio Rio så gå dit. Har ni varit där så gå till deran Salong 4, grymt att ligga i en saccosäck dricka vin, öl och ta en ost, kex, lufttorkad skinka och oliver tallrik när man njuter av bra film.

Fakta Så Jävla Metal:
DOKUMENTÄR Så jävla metal är berättelsen om de som gjort den svenska hårdrock- och metalscenen till vad den är idag. I över 100 intervjuer medverkar ”alla”, från det tidiga 70-talets November och Neon Rose via Europe och Yngwie Malmsteen till dagens metalgiganter Arch Enemy och In Flames.

Sverige är idag en av världens största producenter av hårdrock. Superstjärnor som Europe och Yngwie Malmsteen har visat vägen till de stora scenerna medan band som Candlemass och Bathory etablerat helt nya genrer.

Så jävla metal är en fascinerande och humoristisk historia om hur Sverige blev en världsnation i en av de största populärkulturella företeelserna någonsin, full av ögonvittnesskildringar, anekdoter och, såklart, en jävla massa metal! Regissören Yasin Hillborg är själv hårdrockstrummis och det har tagit honom över fem år att genomföra detta omfattande filmprojekt.

Etiketter: , ,