tisdag, maj 16, 2006

Freak TV

Igår slog tv tablån något typ av rekord. Helt otroligt.
Dvärgprogram, 350 kilo tunga modeller och kolossalt stora barn.

Världens minsta Människor
Brittisk dokumentär från 2006. Tänk dig att vara 13 år men vara tvungen att använda kläder som är avsedda för en 18 månaders bebis. Det finns färre än 50 dvärgar i världen. Alltså människor som är extremt små även för att vara småväxta. Deras kroppar är proportionerliga men de blir inte längre än 90 centimeter och väger inte mer än 13,6 kilo. Här möter vi några extremt småväxta unga människor och får veta mer om deras liv och svårigheterna som möter dem. Originaltitel: The Smallest People in the World.

Önskas: Världens fetase fru
Brittisk dokumentär från 2003 om män som gillar storvuxna kvinnor - mycket storvuxna kvinnor. Både män och kvinnor berättar om ätandet, samlivet och problemen. Bland andra träffar vi Mark som vill ha världens tjockaste fru. Originaltitel: Fat Girls and Feeders (Big Love).

40-kilosbabyn
Brittisk dokumentär från 2004. Archie Thompson lider av en ovanlig sjukdom kallad momo och man känner bara till två andra fall i världen. Archie verkade vara en normal och frisk baby men hans snabba viktökning förvånade läkarna som till en början misstänkte att han blev övergödd. Men efter att ha observerat honom under ett år upptäckte de snart det inte berodde på det. Efter ett års tester lyckades man till slut ställa diagnosen. Dessvärre finns det inget botemedel mot sjukdomen, det enda hopp familjen fann var att det i Brasilien fanns en flicka som var äldre än Archie och som fortfarande levde. Dokumentären möter familjen Thompson som berättar om hur det är att leva med sjukdomen och om ett livsavgörande möte som förändrade familjen för alltid.

2 Comments:

Blogger Fisso said...

Enerlöv skrockade gott i telefon när han upptäckt detta.

9:57 fm  
Anonymous Anonym said...

Oh my. Jag blir lika lessen av den här typen av frosseri-tv som av cirkusföreställningarna på Elefanmannens tid.
Stackars exponerade människor.

*fast.. jo, det är klart jag kollar*

12:44 fm  

Skicka en kommentar

<< Home