torsdag, januari 14, 2010

Låtsaspappa till en apa

I julklapp fick Petra och jag en helt fantastisk fin och underbar present av mamma och Lars. Dom har adopterat en orangutang åt oss, (Hahahaha helt underbart) i ett år från organisationen BOS (Bornio Orangutan Survival). Vår fina lilla adopterade apa heter Grendon. Vi har fått ett adoptionsbevis, foton och en biografi samt att dom kommer kontakta oss regelbundet och berätta vad som händer och sker. (Lägger upp längre fram) Målet är att Grendon skall vara så stark och självständig att han kan slussas ut i friheten igen.

Så här beskrivs Grendon på deras hemsida:

Grendon räddades den i april, 2006. En polisman i den närliggande byn Palangka Raya hade honom tillfångatagen i en liten träbur som sitt sällskapsdjur. Tursamt nog var han vid god vigör när han omhändertogs, trots de vidriga levnadsförhållanden han varit med om. Grendon är liten och rund, ganska lik ett bowlingklot. Många ser en viss likhet mellan Grendon och Homer Simpson.

Ålder: 3 år
Räddad: april 2006
Favoritmat: termiter, honung
Bor: Nyaru Menteng rehabiliteringscenter, Borneo

Första mejlet från BOS kom igår. Grendon skall bli TV-stjärna:

Ville berätta att TV4 kommer visa med början på lördag den 16 januari kl 15.30 *En orangutangs dagbok* serie 2. Detta är första avsnittet av 10 som sänds under våren.

Många av er har redan sett serie 1 och nu kommer chansen att följa de fortsatta äventyren på centret i Nyaru Menteng. Möt gamla favoriter som Grendon och Kesi och för alla er som har adopterat Ruthie finns nu en chans att se hur hon klarar sig på centret. Filmen visar även hur utsättningen av orangutangerna till regnskogen går till. Många av er har hjälpt oss med bidrag så att vi under våren kan börja utsläpp 2010 dvs att föra tillbaka de första rehabiliterade orangutangerna till regnskogen. I filmen får ni en försmak hur detta går det med vila orangutanger.

Missa inte denna chans att se fantastiska bilder från BOS rehabiliteringscenter på Borneo. Hjälpa oss att hjälpa orangutangerna och skicka vidare detta mail till folk ni tror kan vara intresserade.

Med varma hälsningar

Pernilla Svenberg
Generalsekreterare
Borneo Orangutan Survival Sweden

Skall bli riktigt kul att se. Fortsättning följer, lägger ut mer så fort vi får mer information!

Här är en film på bland annat Grendon och några av hans andra kompisar:




Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vilken fin ide

10:30 em  

Skicka en kommentar

<< Home