tisdag, november 03, 2009

Välkommen till Teaterdagarna 2009

20-21 november i Riksteaterhuset Botkyrka
Obs! Branschdag fredag den 20 november! Läs mer nedan.

Sverige i världen och världen i Sverige
Den 20 november slår portarna upp för årets Teaterdagar. Föreställningar, omistliga workshops och vassa debatter fyller teaterhuset i Hallunda under två vinterdagar! Denna specialupplaga av Teaterdagarna riktar blicken ut i världen, men kommer även belysa det interkulturella livet i Sverige.

Den dokumentära teatern
Inom filmen och litteraturen är dokumentärgenren stor, men numera kan man även se fler föreställningar på landets teatrar, som bygger på verkliga händelser. På Teaterdagarna kan du exempelvis se de uppmärksammade föreställningarna ”No Tears for Queers” en pjäs om hatbrott och ”I väntan på vadå?”, baserat på Vanja Hermeles rapport om jämställdhet. Missa inte heller konstnären Anna Odells utställning Okänd, kvinna 2009-349701 och bilda dig en egen uppfattning om det omtalade verket.

Branschdag fredag den 20/11
I år riktar vi oss även till våra kollegor på andra teatrar, fria grupper, kulturinstitutioner, frivilligorganisationer och media. Fredag den 20/11 kommer utländska gäster, som exempelvis John McGrath, konstnärlig ledare för Nationalteatern i Wales, som har valt att inte använda sig av en fast scen. Tillsammans med den konstnärlige ledaren, Baba Israel, från Contact Theatre, berättar han om ett annorlunda sätt att arbeta. Låt dig också inspireras av holländska Atana, från vilken Rob Boonzajer Flaes kommer och berättar om deras arbete med mångfald och hur de rekryterar nya styrelsemedlemmar till kulturinstitutoner i Holland. Fredagens program innehåller många fler spännande seminaier och föreställningar. Exempelvis finns det äntligen möjlighet att se den rosade dansföreställningen av Ohad Narin “Kamuyot” och den holländska gästspelet “Vielfalt”. Branschdagen börjar med en lunch 12.00 och avslutas med en direktbuss till Södra Teatern och ett mingel kl.19.00 i Södra Bar. Naturligtvis får alla som vill även komma på lördag. Vi önskar ju få en så stor blandning som möjligt av bransch och Riksteaterns rörelse.

Programkatalogen och anmälan
I år har hittar du katalogen på nätet. Den finns som en pdf att skriva ut. Där finns även länken till den digitala anmälan: www.riksteatern.se/teaterdagarna

Pris: 400 kr för dig som är med i Teaterförbundet, arbetar med scenkonst med flera. (Ord.pris: 500 kr). I den digitala anmälan, www.riksteatern.se/teaterdagarna , fyller du först i som vanligt, sedan väljer du vip och skriver ordet inbjudan. (Det innebär att du får en faktura på 400 kr istället för 500 kr.

OBS! Sista anmälningsdag 11 november.

Varmt välkomna!
Vi ses!

Etiketter: