måndag, juli 30, 2007

Hemma från hettan igen

I natt kom vi hem igen från solen och värmen på Kreta. (Rethymnon, 40 - 47 grader varmt) Riktigt jävla skönt! Bra käk, massor av bad, bra hotell, trevliga människor, varmt i vattnet, fina utflykter med scooter och fyrhjuling, gamla stan var otroligt vacker, god dricka, min födelsedag var helt underbar.




Trots den otroliga värmen har jag helt konstigt nog klarat mig från att bränna mig, brukar alltid bli som en kräfta och ligga och grina på kvällarna men inte denna gång. Tack gode gud. Träffade ett trevligt par (Henrik & Emelie) som vi hängde, och gjorde lite utflyckter med. Trevliga som fan. Det har varit en riktigt riktigt skön vecka. Skönt att bara få komma bort ett tag och bara njuta.

Tack för all fina sms och samtal på min födelsedag. Ni är så fina allihop!

Se fler bilder här

Etiketter:

lördag, juli 21, 2007

Att ett hopptorn kan göra en så lycklig

Idag var jag och Petra ut till Flatenbadet och badade. Även Benke slöt upp lite senare, han badade dock aldrig. (Fegis!) Jag älskar hopptorn. Speciellt den typen som finns på Flaten. Ett riktigt gammalt trätorn. Blir som ett litet barn, (dock lite fegare) hoppar och hoppar.

Etiketter:

fredag, juli 20, 2007

Tävling!

Vilken klassisk skiva från 1984 skall detta föreställa?
Vinnaren kommer att ohämmat hyllas samt få gästblogga här om precis vad han/hon vill!
Motivera varför du skulle vilje skriva ett blogginlägg här på Fissos Blogg. (Om det är många med rätt svar. Jag är envåldshärskare och plockar i så fall ut den med bäst motivering)
Good Luck!

Modell: Grabben
Fotostudio: Djuraffären SoFo´r Pets

Turistandet fortsatte idag

Idag fortsatte Petras och mitt Stockholmsturistande. Vi tog bussen ut på Värmdö till porslinshelvetet Gustavsberg. Häftiga industrier och en riktigt vacker liten hamn. Där knallade vi runt, tittade på båtar, kollade på fina hus, gick på porslinsfabriker, drack vitt vin och åt mat på Bistro Gustavsberg, låg i gräset, mumsade glass, kollade när dom gjorde Lisa Larsons klassiska AdventsbarnKeramik Studion, (Faktiskt intressant) gled runt och hade det riktigt bra. Senare åkte vi till Sickla Strandbad. Badade, solade, läste tidningen och halvsov. Skönt som fan i vattnet. Det blev riktigt kanon väder idag, sköööönt!

Etiketter:

Turist i min egen stad

Igår turistade jag och Petra i stan.
Gick först genom Gamla Stan ner till Nybrokajen. Där hoppade vi på en Stockholm Sightseeingbåt och turen Under Stockholms Broar. Trevligt! Vi, Tyskar, Ryssar i massor, Engelsmen och en hel del Skandinaver som satt med hörlurar på oss lyssnandes på guidningen på vårt eget språk. (Ser ganska kul ut) Dom hade en liten servering och det är ju alltid nice att få sig en öl och lite vin.
På resan lärde jag mig förutom en del Stockholmfakta jag inte hade en aning om att slussar och slussning får vissa gubbar att Go Bananas. Ja, bara gubbar! Kvinnor, tjejer och barn är lite farsinerade men vissa gubbar blir fan riktigt kåta tror jag. Dom hoppar upp och ner i sätet, fotar, pratar högt, svettas, vifftar med armarna, man kan fan se hur kuken putar i brallorna på dom. Otroligt farsinerande.
Efter resan som tog 2 tim gick vi åter in i Gamla Stan och tittade runt ett tag.
På Slussen åt vi strömming och souvas ur dom olika vagnarna. Strömmingsvagnen är så jävla prisvärd och bra.
Sen skulle vi till Stockholms Stadsmuseum och utställningen Döden Dö var det tänkt men det fick vara. Vi gick upp på Mosebacke istället.
Dagen och kvällen avslutades toppen på Debasers uteservering. Kekke (Erik) och Måns lirade plattor, ett hopkok av olika personer från massa olika band lirade på lilla utescenen. En bra dag och en bra kväll som fan!

Etiketter:

torsdag, juli 19, 2007

Till Grekland we go!

Igår fick Petra och jag ett riktigt ryck när vi var på stan, gick in på Fritidsresor och kom ut med varsin biljett till Kreta nu på söndag. Sönt som fan skall det bli. Komma bort, garanterat soligt, underbart! Efter det snabba köpet knallade vi runt hela stan och hamnade ett tag i Vasaparken där vi käkade lite och kollade på Parkteaterns föreställning Lilla Don Quijote. (Var inte mycket att ha) Kvällen spenderade vi med Karl-Johan & Co på Helenes Krog tills dom stängde och därefter gick vi vidare till Akkurat av alla ställen. Det var en kul och trevlig kväll.

Etiketter: , , ,

onsdag, juli 18, 2007

Sommarskräckis

Igår var jag och Petra på bio och såg Från Andra Sidan (Fragile). En skaplig skräckis med Ally McBeal skådisen Calista Flockhart i huvudrollen.
Handling:
Amy är ny nattsköterska på ett avlägset och överbelamrat barnsjukhus. Mycket snart märker hon att allt inte står rätt till, då barnen ett efter ett bryter ben och armar under mystiska omständigheter. Den föräldralösa Maggie, som är döende i cystisk fibros, skyller på en övernaturlig, ond ung dam hon kallar ”the mechanical girl”, som ryktas befinna sig på den övre, stängda avdelningen. Ingen av de övriga anställda köper historien, men Amy anar att en viss sanning ligger bakom skrönan. Ska hon hinna lösa mysteriet och rädda barnen från en hotande katastrof?

Läs recensioner om filmen här:
Aftonbladet
Dagens Nyheter
Expressen
Göteborgs Posten
Svt Text
Upsala Nya Tidning

Etiketter:

Arvikafestivalen 2007

Vi på Riksteatern var givetvis i år igen på en totalt utsåld Arvikafestivalen med vår sommarsatsning Summerjams ambulerande scen Jamobilen. En galen, rolig, jobbig, solig, regnig, succé, svettig, kärleksfull, blöt (mycket alkohol), skön, varm, underbar festival. Tack alla våra underbara artister, och ett ännu större tack till vår fantastiska publik! Arvika vi syns nästa år igen. Ps. Jag säger bara Scotty The Blue Bunny! Vilken kung!
Se fler bilder från festivalen här

Etiketter: , ,

tisdag, juli 10, 2007

Jag mötte Leila

Idag mötte jag Leila K på Slussen för andra dagen i rad.
Hon såg klart fräschare ut än sist jag såg henne. Hon såg dock inte ut att vara gjord av rosor, socker och smultron direkt men ändå helt klart fräschare.
Sist jag såg henne, då försökte hon kränga en haschmacka stor som en kexchoklad till mig och bara bara minuter senare kom hon rusande förbi mig igen som en idiot med massor av poliser i hälarna som jagade henne för att hon snott en kyklig på en affär. Riktigt riktigt tragiskt var det.
Undrar om hon håller på och få lite lite fason på sitt liv? Hoppas det.

Grattis

Grattis Anna-Karin på födelsedagen!

Etiketter:

Bio och rå fisk, kanon!

Det första jag gjorde när jag kom tillbaka till Stockholm från norrland var att äta en stadig sushi. Hade längtat som fan.
Senare på kväll en gick vi på bio.
Transformers.
En riktig töntig nonsensfilm men med ett jävla ös och med massor av häftiga scener. En sån där film man önskat man sett när man var 11 år, alltså en riktigt bra mattinéfilm.

Etiketter: ,

söndag, juli 08, 2007

Älskade Pyret

Så var det den 8:e igen. Dagen i månaden då Pyret kom till världen och samtidigt togs ifrån oss. Vi var givetvis ut på kyrkogården och hälsade på. Vädret var till råga på allt grått och kallt, precis som jag kände mig inombords när regnet rann ner över min kropp. Det var länge sedan vi var till kyrkogården så nu vart det en lång stund på plats trots vädret. Det fanns så mycket att säga, tänka och glädjas och gråta över. Det var en riktigt fin och värdig stund. Det är så skönt att bara vara där, tända ett ljus, lägga en blomma och bara få vara. Där känner honom innom mig på ett helt otroligt sett och hela mitt hjärta bara skriker av kärlek. Hans värme värmde mig i ruskvädret, jag gick med lite lättare steg därifrån än när jag gick dit.
Jag älskar dig min son! Du är mitt hjärta!

Etiketter:

Home sweet home i dubbel bemärkelse

Har varit hemma i Ånge och Sundsvall i veckan vilket har varit riktigt roligt. Det hela började med att jag tog en skön omväg via Motala förra fredagen (29/6). Åkte med Takida till Vätternfestivalen där dom spelade. Sålde merchandise, såg ett bra gig, drack öl och sprit, hade mysigt, träffade gamla kollegor, skrattade och hade riktigt kul. Natten spenderades festandes som tokar i deras buss på väg upp till Ånge. Vaknade på parkeringen i Hagsta lagomt stukad och tänkte då hur fan skall det gå ikväll med Hemvändarfesten!? Var bara att garva, ta en pilsner (flera) med Mattias och låtsas för sig själv att allt är som det ska. Jävlar va märkt jag var när jag kom till pappa. (Sov några timmar så var det bra igen)
Tack! Det var riktigt roligt, tokigt och trevligt som vanligt. (Robban sängen var riktigt skön!)
Se bilder från Vätternfestival äventyret här:

På kvällen bar det av ut till PonderosaHemvändarfesten. Otroligt va kul det var. Mycket folk, superbra stämmning, ett kanongig med Den Stora Sömnen, jättebra arrangemang, dans, bra för och efterfest. En riktig kanonkväll!
Se bilder från Sömnens gig här:

Var kvar hos pappa i Ånge till på onsdagen. Har haft det riktigt riktigt bra. Träffat polare, barn, paddlat, badat, festat, myst med pappa, gått i skogen, gråtit, träffat kompis nya flickvän, njutit av värmen, fiskat, varit bakis, kollat in kompisars nya hus, fikat, ätit ute, pratat och åter pratat, (otroligt va folk det finns att snacka med) och så klart längtat hem som fan ibland.

På onsdagen åkte jag till Sundsvall. Bodde hos världens bästa farmor. Lägligt att bo på Storgatan mitt under Gatufesten!
Gatufesten är ett konstigt kapitel för sig. Vet inte om jag hatar den eller gillar den men jag skall säga att jag helt klart haft jävligt kul, men jag vet inte riktigt om det är Gatufestens förtjänst. Tror det nöjet mer beror på alla kompisar, kollegor och artister jag haft roligt med snarare än själva tillställningen.
Justin jag älskar dig!
Trots att när det regnade som värst på fredagen och alla andra besökare var ute dyblöta men ändå var glada och jag hade förmånen att hänga backstage på Stadshuset helt torr, drack gratis, åt gratis och hade egentligen trevligt så förbannade jag mig själv att jag inte åkt tillbaka hem till Stockholm som det var tänkt.
(Tack The Ark för artist och backstagepass för hela helgen!!)
En sak jag funderat på så här i efterhand: Vad gjorde egentligen Efva Attling för kvällen klädd helt i vitt med en gigantisk vit hatt på huvudet på backstagefesten på torsdagkväll? Hon kändes inte som den första person jag väntat mig att se där. Någon som vet?
På lördagen 10.11 när tåget kom och jag klev på mot Stockholm kände jag en stor lättnad att äntligen åka hem samt även en otroligt stor lycka över en helt fantastisk semester i Ånge och Sundsvall. Det är helt fantastisk att vara "hemma" men det får inte vara för länge.

När man pratar med folk så brukar många klaga -Det händer aldrig något här uppe! -Va faaan det händer ju massor!!! Det är ju bara att gå på det som bjuds om man har möjlighet. Har gjort mycket, mycket mer på en vecka här uppe än normalt. Det var i och för en extrem vecka men ändå!

Etiketter: