söndag, december 31, 2006

Året min son kom till oss

Vår son togs ifrån oss i samma stund som han föddes.
Ett ögonblicks skillnad, från en sekund till en annan, och ingenting blir någonsin detsamma mer.
Jag höll min nyfödde, just avlidne son i famnen och speglade mig i hans ansikte. Han var riktigt lik mig, hade min uppåtnäsa. Han hette Pyret. Han var en stor liten människa. Han vägde bara ca 500 gram och var drygt 30 centimeter lång. Han var vacker och kommer alltid vara vår förstfödde son. Han är så älskad och kommer alltid vara så.

Denna årets sista dag vill jag minnas det som drabbat oss och allt som har hänt med värme och kärlek och inte bara med den sorg och svärta som drabbar en när det är som värst.
Jag kommer alltid vara pappa till en son som inte fick chansen att leva men kärleken är precis som Birro skriver starkare än döden.

Idag var farbror Johan och jag ut till Kyrkogården och tände varsit ljus. Vi hittade lilla granen och tomten (från mormor Lill) som Petra och jag hade med oss i jul. Vi tog rätt på dessa och dom fick haka på till vår lilla plats vid stubben i skogen. Ljusen brinner hela natten och skänker värme till Pyret och alla hans kompisar.

Gott nytt år på er alla!!

Etiketter:

torsdag, december 28, 2006

Analkampen

Götes Anal 2 - Analkampen porrversionen av Götakanal 2 - Kanalkampen om det nu finns någon sådan är säkert minst lika bra som orginalet eller säkert ännu bättre. Jag och Petra var nere i Sickla köpkvarter tidigare och slank av en slump in på Astoria och kollade om det fanns något att se. 16.00 var det bara Kanalen som gick så den fick det bli. Vi trodde inte mycket om den men en ok julfilm hoppades vi ändå på. Det var en trevlig stund men en porrfilm hade säkert varit betydligt mer upphetsande, kanske till och med djupare, haft en bättre dialog och rappare handling. Men va fan Loffe är ju ändå Loffe!
Sushin i centrumet höll i alla fall hög klass. Laxen där är en riktig höjdare.
Det blev ingen platt och grym LCD-Tv idag heller. Skall kolla in Media Markt imorgon.

Etiketter: ,

Hemma igen

Hemma i stan igen efter en kort men skön jul uppe i trakterna kring Sundsvall. Vi kom upp på kvällen 23:e och åkte hem igen den 26:e. Vi var tyvärr tvungna att åka tillbaka för vi hade åtaganden på KS som vi inte ville flytta.
Efter mycket kämpande med oss själva om vi skulle åka upp eller inte så åkte vi till Petras föräldrar i Matfors, Petras syrra med familj i Kovland och min mamma i Sundsvall. Tyvärr var tiden så knapp att pappa i Ånge och Takidafesten i deras nya hus i Fränsta tyvärr fick stryka på foten.
Vi har ätit och drukit gott och bara umgåtts hela helgen.




På själva julafton var vi först ut till Alnö kyrka där petras farmor och farfar är begravda sedan till kyrkan där hennes mormor och morfar ligger, där passade vi även på att tända ettt litet ljus för Pyret. Själva julfirandet ägde rum i Kovland hos Alva och familjen Johnssons. (Mysigt som vanligt)




Juldagen var vi och hälsade på mamma och Lars. Det var skönt att träffas. Synd att vi hade lite ont om tid. Skulle gärna stannat någon dag längre. Kändes som om vi inte var riktigt klara. Kom en tår och en klump i halsen när mamma stod och vinkade hejdå på balkongen när vi for. (Älskar dig!)
Det har varit en riktigt känslosam jul, mycket har för oss har givetvis kretsat runt Pyret. Det har varit skönt att få dela med sig av tankar och visa alla bilder till alla som inte fick träffa honom på förlossningen. (Vi hade framkallat massor av kort innan vi for upp)
Som vanligt är ändå det bästa att få härja runt med Alva!
God fortsättning på er alla!

Etiketter: ,

lördag, december 23, 2006

God Jul Pyret

Önskar mamma & pappa. Vi älskar dig så otroligt mycket!
Idag känns det för tungt för att skriva. (Orkar inte) Lägger upp några bilder från idag när vi var och hälsade på.

Etiketter:

fredag, december 22, 2006

Petra hos Pyret!

Idag var Petra ut och satt hos Pyret. Imorgon åker vi dit tillsammans.

Etiketter:

Vet att Pyret skulle diggat farbror Jojjets Fonzie

Igår var Märit ut och hälsade på Pyret innan hon åkte till Ånge för att fira jul. Otroligt fint av henne, jag blir jätte varm av tanken på att han betyder så mycket att hon åkte ut ensam till kyrkogården för att tända ett ljus och lämmna en liten present. Petra skall åka ut lite senare idag, känns inte helt bra att sitta på jobbet och inte ha möjlighet att följa med, men jag åker ut imorgon.

Har fått ett förhands ex av Fonzie Bohlins nya EP. Sjukt bra! Tre riktigt bra nya låtar. En Ånge hyllning, (Ha ha ha!) en om farsister i dörren och givetvis en låt om ensamhet och utanförskap. Det är alltid omtumlande att få öppna dörren på till Fonzies universum. Grymt!!

Har fixat en hyrbil så att vi kan åka upp till Sundsvall en kort sväng över jul. Ingen av oss är direkt sugna på att fira men det skall i alla fall bli skönt att inte sitta själv utan vara omgiven av folk som kan ge en värme och stöd under julen för jag vet att den kommer bli jävligt tung. Tyvärr måste vi tillbaka redan på annandagen för vi har åtaganden på sjukan som inte går att flytta.

I onsdags var vi tillbaka på KS å träffade kuratorn igen. Knepigt det där med att saker kan vara både så tungt och lättande på samma gång. Vi pratade länge om den otroliga kärlek som både Petra och jag känner till Pyret och om vårat problemet med att vi inte har honom hos oss fysiskt och kan ösa över all denna kärlek till honom mer än i tanken och via vissa ritualer. Ibland hålller detta verkligen på att spränga en.

Hoppas att fler upptäcker Rainbow Six - Las Vegas snart. Mitt behov av att döda folk jag känner på Xbox Live i detta spel bara växer och växer.

Fan va skönt det skall bli att vara ledig! Börjar jobba igen 8 januari.

Christoph det svinet berättade precis att han köpt en biljett till New York. Det skall fan jag också göra snart! (Avis!!!)

Nu får alla se upp. Linda har äntligen landat på svensk mark igen.

Dagens låt: Velvet Underground - I'll Be Your Mirror

Etiketter: , , , ,

onsdag, december 20, 2006

Klungan till jul, nyår and forever!

Det gamla året slutar på bästa tänkbara sätt – och det nya börjar lika bra: nämligen med våra vänner i humorgruppen Klungan. Dagen innan nyårsafton blir det Stämning i TV-rutan och i februari nya föreställningar av Jag är en fågel nuSödra Teatern!
Missa inte!!

Lördagen 30:e december är det tv-fest för Klungans fans – och alla andra såklart! Den hyllade föreställningen Stämning, som gick på riksteaterturné 2005, sänds i en inspelning av Sveriges Television i SVT1 klockan 23:05. Det är bara att bänka sig!









Och festen fortsätter – Klungans nya föreställning, den lika hyllade Jag är en fågel nu, gör flera föreställningar på Södra Teatern i mitten av februari, datumen är 15-16:e samt 21-23:e. Perfekt att köpa biljetter som julklapp till alla dina vänner! Och till hösten kommer Klungan och Jag är en fågel nu tillbaka på en storstilad riksteaterturné över hela riket!

Klungan gör ny nordsvensk humor där tragikomiska karaktärer bjuder på ogenomtänkta funderingar och farliga överslagshandlingar. Klungan fick motta Västerbottens Folkblads nöjespris för 2004 och bland tidigare vinnare finns Lisa Miskovsky och Sahara Hotnights. På olika sätt och i olika konstellationer har Klungans medlemmar varit med i bland annat Tiger, Häxan Surtant, Vinnarskallar för SVT och Frispel och Dafo och hans underbara värld för Sveriges Radio. Klungan har också skaffat sig en publik över hela landet när deras karaktärer har dykt upp i radioprogrammet Mammas nya kille i P3. Djupt välkomna in i Klungans värld – en värld av absurda sorgligheter och varm innerlighet.

Sagt i pressen:

”… jag har aldrig sett nåt så fantastiskt roligt skruvat.” ”Helt gränslöst och gränsöverskridande”
Jane Magnusson, Dagens Nyheter

”Klungan serverar intelligent, absurd humor skriven som små kortpjäser.” ”Missa inte Klungan!”
Lars Ring, Svenska Dagbladet

”Munnen skrattar medan sorgen vrider till i hjärtat.”
Norrbottens Kuriren

Etiketter:

lördag, december 16, 2006

Kvalité

Ikväll tog Märtan med oss på en mysöverraskning: SockenPlansThai
En riktig höjdare! Tror att det kan vara ett mamma Marianne ställe och jag vet att Jojjet skulle älska det. Otroligt skönt att alla justea ställen inte behöver ligga inne i stan. Jag åt tre rätter som alla var riktigt bra, Yam Goong, Phaa Peh & Gai Pad Met Mamoang. Petra och Märit var lyriska över sin mat och kunde nästan inte sluta hylla köket. (Dom var in båda två och härjade) Detta är ett riktigt mysigt och trevligt ställe med prisvärd och god mat. Dom har till och med ett bra ölutbud.
Rekomenderar varmt att ta tunnelbanan några minuter utanför söder även om det kan kännas svårt för vissa. Ge detta ställe en chans.
Alltid lika roligt att bli överraskad!

Etiketter:

torsdag, december 14, 2006

Lucia

På morgonen väckte min favorit Lucia mig med fika på sängen och levande ljus. På jobbet var det ett ordentligt luciafirande med tåg och sång, massor av julgodis och fika. Senare på kvällen var vi som jobbar med och på Riksteatern JAM hemma hos Johanna & Henke på en liten fest. Julbord, paket, glögg och trevligt sällskap. Det var en riktigt skön kväll.
-Fan va tiden rann iväg!
Johanna! -Wasabisillen var otroligt god.

Etiketter:

onsdag, december 13, 2006

Present

Igår kom Petra hem med en present till mig! Fick den bara på grunderna att jag hade varit snäll samt att hon älskar mig. Fan vilken toppentjej! Saken blev ju inte sämre av att det var ett hårt paket som man kan använda i Xboxen.
Rainbow Six - Las Vegas. Här skall bekämpas terrorister i casinomiljö! Det lilla jag provat spelet så verkar det riktigt kul. Nu kanske jag och Borv kan göra gemensam sak på gatorna i Las Vegas. Det är underbart att känna sig som ett barn ibland!

Etiketter:

måndag, december 11, 2006

Biografi i lurarna och i sängen

Har precis lyssnat klart på ljudboken Jenna Jameson - Att älska som en porrstjärna av Neil Strauss. Okej bok av mannen som tidigare gjort The Game samt den bästa rock-biografi som någonsin skrivits, The Dirt om Motley Crue. Att älska som en posstjärna handlar om Jenna Jameson. Världens kändaste och mest framgångsrikaste porrstjärna någonsin. Intressant liv som fan. En naken (Fyndigt, ha ha ha), osentimental och ärlig berättelse om ett liv dom flesta av oss inte är i närheten av att leva. Fan va juste det är med ljudböcker i Ipoden på väg till och från jobbet på t-banan.
Läser även just nu Please Kill Me - Den Ocensurerade Historien Om Punken. Boken har äntligen kommit ut på svenska. Har tidigare boken på engelska, men den har jag aldrig läst från pärm till pärm utan mer använt som en uppslagsbok. Skrev tidigare att The Dirt var den bästa rockboken och det får jag väl stå för men det är klart ett jämnt slag mellan dessa böcker. Otroligt att alla dessa trasiga knarkare kunde göra några av dom bästa och betydelsefulla plattor som någonsin gjorts. Punkrock!!

Etiketter: ,

Dagens låt

Babyshambles - The Blinding

Etiketter:

söndag, december 10, 2006

Helgen

Andra advent:
Idag var vi ut och tände ljus hos Pyret. Det var första gången mormor Lill var med ut. Det är otroligt skönt att komma ut till kyrkogården ibland och få en liten stund tillsammans. Vi letade reda på vår lilla stubbe igen från förra helgen och satt ner ljusen, blommor och ängelen där igen. En otroligt fin liten plats. Älskar dig!! Du finns alltid hos mig!

I helgen kom Petras mamma (Lill) på besök. Jättetrevligt. I fredags satt vi hemmma å gaggade, glodde på tv, drack lite vin och myste. På lördagen var vi upp ganska tidigt och gick på julmarknaden på Street. Lill storshoppade. Mysrysaren, honung, kylskåpsmagnet, getost m.m. Även Petra fyndade loss på bla. en snygg mössa. Efter Street bar det av till Provskor som hade 50%. Höll på å bli tokig! Lill & Petra hittade två par stövlar var men då hade jag redan givit upp för länge sedan och med en tidning under armen letat upp första bästa bar. Senare gick vi till Elias Taverna och anvjöt en riktigt trevlig och god middag. (Efter att Lill envisats med att putsa våra fönster. Vilken klippa!) Vi somnade allihop till Beck - Flickan I Jordkällaren som vi hyrt. (Skall kolla klart idag)

Etiketter: , , ,

torsdag, december 07, 2006

Polare?

Det finns människor som det känns som om man känner fast man inte känner dom. Har lirat Gears Of War över Xbox Live två kvällar i rad med Idren. (Kommer inte ens ihåg vad han heter på riktigt. Eller vet fan inte om jag ens vet det) Vi har spelat flera olika spel ihop och med andra dom senaste månaderna. Kom precis på att vi aldrig ens träffats när jag skulle berätta för Petra vem jag spelade med fast det känns som om vi har träffats. Allt tugg är bara fan, läget, kul, va fan har du varit, syns, ha ha ha, grymt, hörs, m.m. Känns konstigt att vi inte känner varandra. Är vi polare? Eller är vi två personer som gillar att döda varandra och andra hemma framför TVn på kvällarna? Någon som har ett svar?

Etiketter:

onsdag, december 06, 2006

Dagens låt

Dogs Die In Hot Cars - Celebrity Sanctum

Etiketter:

söndag, december 03, 2006

Första advent

Vi var givetvis iväg till minneslunden och tände ett ljus för Pyret.

Etiketter:

12 år

Grattis Edvin på födelsedagen! Tack för att vi fick komma på kalas i Lördags. Det var riktigt trevligt.
Efter kalaset gick jag på Debaser. Där huserade Introtävlingen och bandet Alarmrock. Kul kväll!

Etiketter:

fredag, december 01, 2006

Om jag hade varit tjej

Hade jag varit tjej skulle jag så klart handlat på Monki i Skärholmen. Riktigt cool affär, klara Weekday vibbar fast kanske ännu mer 80-tal. Coolt att dom än så länge bara finns i Skärholmen Centrum. Känns som om dom snart kommer spridas som en löpeld över stan och senare över hela landet. Är man av det starkare könet så är det klart värt ett besök.