fredag, december 30, 2005

Är julen över nu?

Det har varit en bra och en helt värdelös jul. God mat, massa dricka, party, trevlig släkt och trevliga väner, massa flängande fram och tillbaka.
Det värdelösa med julen var att en vän till oss har gått bort. Tack och lov fick du inte lida, du somnade och vaknade inte mer. Kommer att sakna dig Jimmy!

Här följer min/vår jul i lite bilder och text:

Julafton firade vi i Kovland hos Petras syster & hennes familj. Vi åkte pulka, åt massa god mat och vi fick även besök av tomten.
Det var länge sedan tomten var så snäll mot mig som han var i år.

Juldagen var vi kvar i Kovland på förmiddagen sen åkte vi och hälsade på min morbror och mina kusiner.

Petra åkte hem till mamma och pappa i Matfors på kvällen.
Där kunde jag givetvis inte sitta en hel kväll (Är som ett barn på juldagen, sitter bara och hoppar och vill ut på krogen).
Drog till Justin på fest.
Han är nyinflyttad i Näverlurn. (Näverlurn - Han påstor att hans nya lägenhet är knullsäkrare än näverluren är i Fäbojäntan.) Efter festen drog vi till Brandstationen och kollade på Lars Bygdén och träffade massa andra idioter.

Annandagen bar det av hem till Ånge.
Där var min absoluta favorit (Farmor). Vi åt givetvis ännu en gång julmat och delade ut julklappar. Pappa hade kommit på ett helt sjukt sätt att göra det på.
Senare drog vi på fest hem till Danne. Roligt!
Syrran kom dit + en massa annat löst folk.

Efter Danne drog vi i hela tattargänget ner på Mittis.
Roligt att träffa massa polare, sorgligt att se att det inte har ändrats ett dugg på krogen när man går ut. Är samma folk ute och samma stil som när man flydde byn för 12 år sen. Lite tragiskt. Det var även lätt det sämsta jag upplevt som stod på scenen denna kväll. Svennan! Hur som haver, det var jävligt kul att gå ut.

Morgonen efter var inte rolig. Lusen ringde och berättade att Jimmy gått bort.
Bakis och lite sorgsen gick jag, Johan, Petra, Pappa och farmor på Knutstation och åt en brakmiddag. (Orkade inte med julmat igen)
Senare for vi ner till Drivet och hälsade på honom och världens gulligaste Gabriel.

Dagen där på var jag, Petra, Edlund och farsan ute och skulle mellandags handla i Ånge! (Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha)

På kvällen åkte vi till mamma och Lars i Sundsvall.
Åter igen drack och åt vi jätte gott.

29 december bar det av till Stockholm igen. (Ganska skönt) Tyvärr hade Kung Bore annat i tankarna. Han ville jävlas! Snön vräkte ner och vi frös i bussen och blev timmar sena.

fredag, december 23, 2005

Ha en riktigt fet jul!

Önskar Henrik, Petra och förhoppningsvis även Göran
Bilden: Tagen år 2000 (10/11) på Regeringskansliet när jag fixade OS-festen för Sveriges olympier på uppdrag av Göran himself.
Jag några kilon tyngre och mannen bredvid några kilon lättare. Rolig fest, hyfsat rolig bild. Visst har jag ritat fina mössor och kransar!?

torsdag, december 22, 2005

Dags för årets listor

Top 3 listor i lite olika ämnen 2005.

Årets album: (Svenska)

  1. Moneybrother - To Die Alone
  2. Lars Bygdén - Trading Happiness For Songs
  3. Crashdiet - Rest In Sleaze

Nära: Robyn, Hellacopters. Känns lite konstigt när två polare toppar listan. Men vem har sagt att man inte får vara partisk!?

Årets album: (Utländska)

  1. Foo Fighters - In Your Honor
  2. Nine Inch Nails - With Teeth
  3. Hot Hot Heat - Elevator

Årets konsert:

  1. Timbuktu - JAMmobilen
  2. Judas Priest - Globen
  3. Juliette And The Licks - Debaser

Ser fram mot Depeche Mode & Foo Fighters 2006

Årets film:

  1. Sin City
  2. Sideways
  3. Instängd

Nära: King Kong Nära trots att jag inte varit på den ännu, men jag vet att jag kommer att älska den.

Årets föreställning:

  1. Shima - Autodidakt i enmansakt
  2. En säljares död
  3. Var är alla?

Nära: Lo Kauppi - Bergsprängardottern som exploderade. Har redan sett den tidigare (2004). Och det behövs något annat i toppen i år trots att Lo är bäst!

Årets Spel:

  1. Resident Evil 4 - Gamecube
  2. PGR3 - Xbox 360
  3. Battlefield 2 - PC

Nära: F.E.A.R. och World Of Warcraft

Detta är topp3 som det känns just nu! Man skall alltid som läsare ta listor med en nypa salt. (Även Henke B) Imorgon känns det nog listan helt fel! Hoppas att år 2006 blir ännu bättre.

onsdag, december 21, 2005

Dagens låt

The Bravery - An Honest Mistake

tisdag, december 20, 2005

Nöjd?

måndag, december 19, 2005

Rock tips, nu på torsdag

TOKYO DRAGONS (UK) + THE DOITS
Datum: Torsdag 22/12
Plats: Debaser

I tajta jeans och för trånga Wrangler-jackor står Tokyo Dragons med fötterna stadigt förankrade i den brittiska arbetar-hårdrocken. Gibson-gitarrerna hänger helt rätt, och bakom Angus-frisyrerna är Orange-stärkarna uppvridna till 11 ! Efter ett par lyssningar förstår du att detta band är födda till att spela rock. Sluta bekymra dig över julstressen. Se bandet nu ! Nästa gång lär du få bege dig till en islada nära dig. Eller som bandets frontman säger:"Let´s get the party started. I don´t want to hear about someone else´s problem, i´ve got enough of my own."

THE DOITS: Stabilt och hårt band som nyss kommit hem från en europaturné tillsammans med Hellacopters.

DJs: Kenny Hellacopter med vänner

Biljetter a 60 kr (inget förköp) 18 år (20 år efter konsert)

söndag, december 18, 2005

Veckans topp 10

  1. Fest med jobbet
  2. PGR3 (Xbox 360)
  3. Öl med Johan & Lisa
  4. Åsa Sandell (Boxare)
  5. 24 (Nu är det slut)
  6. Fest hos John & Helena (Synd att jag var sjuk)
  7. Söndagsburgare med Petra, Chrille & Märit
  8. Bowe´s blogg
  9. Nya jeans
  10. Sivletto (Affär m.m.)

lördag, december 17, 2005

Piss också!

Tråkigt att man skall känna sig sjuk på en lördag. Lördag av alla dagar. Inte vanligt att jag går från en trevlig fest frivilligt innan man blir utslängd. Är nog bra dålig!? Hoppas jag repar mig till imorgon. Annars är dom få julklapparna som skall handlas i fara.

fredag, december 16, 2005

Nytt jobb åt Johan

Har hittat detta jobb åt Johan.
Nu när du eventuellt blir arbetslös kanske du skall söka detta jobb. Annons på Platsbanken.

Born to be gay

Böcker kan inte vara så mycket hårdare än detta.






















Kolla in fler omslag. Gay deckare, gay western m.m. Jävligt roliga och snygga omslag. Lite gamla Manhattan deckarna över det hela.

Sjuk julkalender

Hittade denna sjuka julkalenderBowe´s blogg. Annorlunda kalender och annorlunda blogg. Bowe blogghataren nummer ett med egen blogg. Roligt! Keep up the good work!

torsdag, december 15, 2005

Grand Hotel + Fisso = helt ok !

Skall snart iväg på konferens med min avdelning. Coolt att vi kommer att hålla till på Grand Hotel i Stockholm. Senare på kvällen när arbetet är klart skall vi vidare till Mamas And Tapas för vinprovning och mat. Vissa dagar är det lättare att jobba än andra.

onsdag, december 14, 2005

Lågt av Aftonbladet

Igår skrek Aftonbladet ut på löpet "Svullos manager sparkade ner gäst". Brukar inte reta mig på dylika löp utan bara garva åt dom. Denna gång blev jag förbannad och tänkte - Vad fan har bortgångne Svullo att göra med att Brinkenstjärna varit ute och slagits på krogen? Jag reagerade nog stark därför att jag träffat nämnda herrar ett flertal tillfällen. Brinken i synnerhet.

Här följer en mejlkonversation mellan mig och Kerstin Danielsson på Aftonbladet en av två som skrev artikeln:

Henrik Nilsson 2005-12-13 15:47

Hej!

Tycker att det är otroligt lågt att använda bortgångna Svullos namn i samband med ett misshandelsmål som inte har något med honom att göra.Varför dra upp detta på löpet och allt.Vad Micke Brinken gör borde få stå för sig själv, onödigt att spela an på strängarna med Svullo. Lågt!Vad beträffar Brinkens roll som manager åt Svullo betvivlar jag även det starkt. Brinken är artistförmedlare som ni själva också påpekar. (Klart tvivelaktig sådan!)Tror ej att Svullo och Brinkenstjärna någonsin skrivit på något managmentkontrakt. (Han har utgivit sig för att vara manager åt massor av artister som när man vidtalar detta med dom visar det sig att det är lögn) Däremot vet även jag att dom har jobbat mycket tillsammans under åren.

Tack och hej, en besviken Henrik Nilsson

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Kerstin Danielson
Skickat: den 14 december 2005 01:47
Till: Henrik Nilsson
Ämne: Re: Lågt!

Hej Henrik!
Tråkigt att du blev besviken. Själv blev jag förvånad – eftersom min och Tagessons originaltext inte innehöll ett ord om Svullo. Det kompletterades av nattredaktionen. Själv höll jag mig till att han var just artistförmedlare.Tittar man på B:s hemsida så räknar han upp en lång rad svenska artister, kollar man närmare ser man att han anger att de bokas via andra bokningsbolag. Klart tvivelaktig, jag håller med dig. Men vi presenterar också hans syndaregister på samma sida i tidningen.På hemsidan skriver B några rader om sin vän Svullo, på ett respektfullt sätt tycker jag. Att de jobbade tillsammans är klart. Och visst kan det ha funnits avtal mellan de två, skriftliga eller muntliga.Stort tack för att du hörde av dig, det är alltid värdefullt med synpunkter!
Vänliga hälsningar
Kerstin D.

Henrik Nilsson 2005-12-14 08:53

Tack Kerstin.
Känns bra att du svarade!

Henrik Nilsson

Såg dessutom på nätet idag när jag skulle kolla upp artikeln att dom ändrat i texten till "Kändismanager" istället för som det stod i tidningen igår "Svullos manager". Hoppas att dom tog åt sig av mitt mejl, men jag hoppas ännu mer att dom själva insåg det idiotiska och tog bort det av sig själv.

Läs artikeln om ni är intresserade:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,745715,00.html

tisdag, december 13, 2005

Rösta på Lars!

Det har jag gjort.
Mail till mig från Lars Bygdén:

Hej allihopa.
Om du tycker att min och Ane Bruns video "This Road" var fin kan du rösta på den som årets video på MTV:s hemsida där den felaktigt kallas "This Song" Gå in och rösta, tryck på länken och scrolla ned till "L". Det går finemang att rösta flera gånger så jag räknar med ungefär tusen röster från er var.

http://www.mtve.com/article.php?ArticleId=6039

Skicka gärna vidare det här mejlet om du tror du vet nån' fler som du tror vill rösta.

Tack på förhand/Lars

måndag, december 12, 2005

Jag har blivit Stockholmare!

Efter 11 - 12 år här i Stockholm fick jag idag etkänna för mig själv att jag är Stockholmare. Det som fick mig att vakna upp ur min dvala är att jag har blivit tillfrågad att skriva ibland på Stockholmsbloggen. Gå gärna in där och kika. Nice blogg om stan där vi bor.

söndag, december 11, 2005

Veckans topp 10

  1. Paris (Häftig resa med mamma & Johan)
  2. Xbox 360 (Kanon)
  3. Instängd (Bio)
  4. Petras luftgitarrspelning på fredag kväll
  5. Söndagens Gotham Racing malning med Chrille
  6. Robinson finalen med mat, vin & Märit
  7. 24
  8. Träffade Herman
  9. Johan och jag på Street
  10. Att Blowball är i studion för att göra ny platta

fredag, december 09, 2005

Skulle vilja döda någon!

Att jag är en brudmagnet av stora mått visste jag redan. Att jag också är tjuvarnas mål nummer ett känns värre! I Juli hade Petra och jag inbrott i lägenheten: Rensad lägenhet och jävligt jobbigt efterspel. (Givetvis nerlaggd polisutredning i brist på bevis) Nu när jag var i Paris skrämde jag tre ficktjuvar på flykten. I tisdags visade det sig att några lågt stående varelser hade scannat Petras kontokort och rensat hennes konto på Nordea. (Tagit ut alla hennes pengar någonstans i Spanien) Banken har hjälpt Petra exemplariskt. Hon har fått tillbaka allt. Till min fasa upptäckte jag igår att även jag utsatts för (troligtvis) samma jävla as! Mitt konto (Handelsbanken) är länsat. Dom har spelat bort alla mina pengar på spel över internet. Äger just nu inte en krona, ser ut som att det kommer att ta mycket längre tid för mig att få några pengar tillbaka.
Händer det något mer nu så kommer jag att förvandlas till Charles Bronson och gå lös och kräva hämnd precis som han gjorde i Death Wish 1974. Skall införskaffa mig en avkapad hagelbrakare.


Till alla er som hade räknat med fina julkpappar och dylikt.
GLÖM DET!

onsdag, december 07, 2005

Vek kille med dyra leksaker

Kan bara säga att skall man vara krasslig så skall man vara det när man köppt nya dyra leksaker. Har precis fått upp min XBOX 360.
Haft den två dagar men inte orkat ta tag i att leka för än nu. Det har varit värt all väntan. Tuff pryl som attan. Enda nackdelen är att den väser ordentligt, låter som om någon blåser håret när man lirar. Men det är bara en detalj när allt annat är så bra. Spelar just nu det spel jag längtat efter mest till denna konsoll. Projekt Gotham Racing 3, Har fått helt fantastiska recensioner i all spelmedia och jag kan bara hålla med. Tufft, tätt, snyggt, bra kontroll och otroligt roligt att köra över XBOX LIVE. Det man som svensk kan ha invändningar mot är att i denna upplaga går det inte att köra i Stockholm. Det innebärtvärr även att man inte kan lyssna på Enerlöv och dom andra i The Inspectors. Synd! Det var jävligt coolt att susaförbi slussen i ett vrålåk och lyssna på polare på radion i spelet. Tråkigt att man inte kan få allt. (Fan va sniken jag är!)

tisdag, december 06, 2005

Merde! Paris i like!

Hemkommen från Paris. Cool stad.
Måste åka tillbaka när det är vår. Staden kanske inte visade sig från sin bästa sida i lite ruggigt väder med snålblåst.

Skall svara på frågorna jag ställde mig själv tidigare.
Bär alla basker?:
Vet inte har inte träffat alla parisare, men jag misstänker att det tyvärr inte är så. -Synd för det är en ganska fånig mössa.
Dricker dom vin hela dagarna?:
Här måste svaret bli ja. Förutom att vandra hela dagarna så åt vi mat och drack vin och så fort vi fick tillfälle. Gick vi in på ett pang så var det alltid fransoser där och drack vin. Slutsats: dom dricker vin hela dagarna!
Har alla män mustasch?:
Har tack och lov inte träffat alla män, men jag träffade några män som var kala och lena i fejset så jag måste tyvärr svara nej på denna fundering.
Gör dom inget annat än att bränna bilar?:
Såg ingen bränd bil, slutsatsen blir troligen att detta är en påhittad hobby.
Är alla Fransyskor snygga?:
Kanske inte alla, men prisa gud, dom är jävligt många!
Är baguetten deras nationalrätt?:
Ja, finns överallt
Kan dom något annat språk än franska?:
Halvtaskig Engelska och Svenska (Två på vårt hotell talade svenska, en kille hade bott i Haninge och en var bara intresserad och hade läst på och förhörde alla svenska gäster. Han var efter förhållandet otroligt bra. Känndes helt sjukt)
Är dom högdragna sktistövlar?:
Högdragna - Ja, Skitstövlar - Nej
Klyver man en människa om man släpper en krona från Eifeltornet och träffar någon i huvudet?:
Hoppas det, vill att det skall vara så att detta stämmer, var ej upp i tornet tyvärr. Orkade inte vänta i all evighet för att ta oss upp. (Fegis!)

Var länge sedan jag åt så mycket och så god mat. Tror jag får banta i år efter detta.

Det enda negativa var att Johan och jag hade svårt att få tag på bira på kvällarna/nätterna. Tjejerna som jobbade på barerna där vi bodde var mer intresserade att sälja annat än öl. Deras standard fråga till oss var - Do you want company, inte - Do you want a beer. Konstigt! Vad var det dom sålde? Vi kämpade givetvis vidare i kampen att få dricka oss nöjda och vi lyckades alltid. -Fan va duktiga vi är.

torsdag, december 01, 2005

Se upp grodätare!

Nu är vi på väg. Paris skall bli jäkligt roligt. Två frågor jag ställer mig (förutom givna frågor som - bär alla basker? Dricker dom vin hela dagarna? Har alla män mustasch? Gör dom inget annat än att bränna bilar? Är alla Fransyskor snygga? Är baguetten deras nationalrätt? Kan dom något annat språk än franska? Är dom högdragna sktistövlar? Klyver man en människa om man släpper en krona från Eifeltornet och träffar någon i huvudet?)
är givetvis vem vann Idol och är julkalendern bra?
Nu måste jag dra till flyget.