måndag, oktober 31, 2005

Dagens låt

Hellacopters - I Might Come See You Tonight

söndag, oktober 30, 2005

Veckans 10 i topp

  1. Lördagens fest med Bowe, Chrille och Mr K
  2. F.E.A.R. (Dataspel)
  3. Smörgostårtan på fiket i lördags
  4. Petras och min södervandring i lördags
  5. Djurgården - Timrå 1-2
  6. Att det satans pusslet som tagit upp hela köket är färdig laggt
  7. High Heeled Honeys - My Girl (Video)
  8. Att Petra fått iordning på sina arbetsprover
  9. Att det är varmt ute igen
  10. Att Henke B och jag startat lösa jätte Sudoku

Johan på Under Bara Bar

Ola med en öl hos Chrille

En snygg båge på Tavastgatan

Chrille hos sig själv

lördag, oktober 29, 2005

F.E.A.R.

I går köppte jag PC spelet F.E.A.R. Hade tänkt att sitt och gotta mig i detta hela kvällen. Tyvärr hann jag bara installera och kolla så det funkade. Kom massa folk på besök och då kanske det inte är så kul att bara se ryggen på mig när jag sitter och lirar så jag fick tyvärr låta bli.
Klev upp tidigt nu på morgonen bara för at spela, och det var det värt. Vilket jävla spel! Det är så snyggt att man nästan gör i brallorna, (har tyvärr inte fått till data inställningarna toppen ännu, spelet slukar datakräm som bara attan), så skrämmande att det är ännu närmare att göra i brallan. (Tror jag nog kommer göra det längre fram i spelet) och sist men inte minst, tufft som få spel. Detta säger jag redan efter att ha spelat så kort stund. Har man bara en PC som klarar av systemkraven för spelet är det bara att köpa för detta är något utöver det vanliga.
Nu skall jag spela vidare. -Finns det blöjor för vuxna?

fredag, oktober 28, 2005

Dagens låt
Robyn - Who´s That Girl?

onsdag, oktober 26, 2005

Under Bara Bar efter jobbet.










Johan och Petra hade stämt träff på Under Bara Bar efter jobbet och tjatade mig dit. Om jag skall vara helt ärlig så var det inte så svårt. Ringde även in Hönan, hon hade hört av sig tidigare och var sugen att ta någon bira på Tuppen, men då var det så klart smartare att hon kom till oss. Senare dök även Annika upp. Vi satt givet vis bara och snackade skit.
Efter ännu ett tag så dök Special och Orginal från The High Heeled Honeys upp och förgyllde vår sittning. När vi lämmnat in för kvällen så ringde värdens bästa Henke B och frågade om jag inte skulle med på releasefesten för tidningen Quote som vi sagt. Fan vad taskigt samvete jag fick när jag valde att gubba till mig och vara hemma, men va fan det är även skönt i soffan framför Lost.
Hoppas bara att detta avsnitt av denna serie visade sig vara värt att vara hemma för. Vet att jag kommer att ångra mig imorgon på jobbet när Henke berättar hur jävla trevligt det var på festen och han berättar om alla roliga människor han mött. - Ähh, va fan just nu är jag nöjd över att vara gubbig, då skall jag även försöka vara det med stolthet även imorgon.

tisdag, oktober 25, 2005

Dagens låt
Cardigans - Godspel

måndag, oktober 24, 2005

Skicka ett Brundinogram!
Lars Brundin är din slav och skickas iväg i en tunn plexiglaskapsel under högt pneumatiskt tryck genom en livsfarlig ledning till någon du känner.
Prova detta, det är helt sjukt!!!!!
http://brundinogram.daddy.se/make.swf
Dagens låt
Beatles - Across The Univers (Let It Be, Naked)
Är du fattig eller rik?
Gör testet nedan och se hur det står till.
http://www.sida.se/jamstalldhet/test_content.html

söndag, oktober 23, 2005

Veckans 10 i topp

  1. Att mamma skall bjuda Johan och mig till Paris
  2. Fest i lördags hos Peter & Klara
  3. Sin City (DVD)
  4. Lars Bygdéns spelning på Pet Sounds
  5. Ölen på Tuppen i torsdags
  6. Depeche Modes nya platta Playing The Angel
  7. Min nya mobil (Nokia 6680)
  8. Att Gif Sunsvall slutade allsvenskan snyggt med en seger
  9. Timrå IK - Linköping = Vinst
  10. Fredagens sköna tv-kväll med god Irländsk whiskey
3 år gammal surströmming

I lördags var Petra och jag på surströmmings fest hemma hos Kokko, Klara och deras möss Myrten och Maud. Trevlig tillställning med mycket snapps, öl, vin och alla tillbehör som behövs för en bra strömmingsskiva. En liten kulinarisk detalj var att burken med Oskars surströmming som Peter (kokko) bjöd på var tre år gammal. Hur fan skall detta funka tänkte vi när vi skulle prova denna burk. Funkade hur bra som helst. Kanske smakade om möjligt dessa strömmingar ännu mer än vanligt. (Kanske beror mina inte allt för härliga fisar på att burken var tre år gammal, men jag tror inte att det hade varit bättre gaser med en ny burk, men vem vet och vem bryr sig.)
Dagens låt
Hellacopters - I'm In The Band

fredag, oktober 21, 2005

Dagens låt
Foo Fighters - No Way Back
Bygdén fest

Igår var det releasefest för Lars Bygdéns platta Trading Happiness For Songs samt singeln Dream On. Allt började med en spelning på skivbutiken Pet Sounds. Där körde Lars och hans band 5 - 6 låtar och sen forstsatte festandet på ett knökfullt Pet Sounds Bar, och alla var där. Jojjet, Malena, Sara, Kokko, Klara, Petra, Gotte, Märit, Filip & Fredrik, Hammerman, Nyllet, Enerlöv, Ulla, Mathias, Grabben, Katja och många, många fler. Det var trångt som fan, trevligt och svettigt, och kort sagt kul. Att det var roligt känns faktiskt lite i kroppen idag. (Att man aldrig lär sig)

Lars sjunger

Skylten utanför

Kokko med mössan

Petra tok skrattandes

torsdag, oktober 20, 2005

Dagens låt
Randy - Bahnhof Zoo

onsdag, oktober 19, 2005

Dagens låt
Lars Bygdén - The Mess You´ve Made

tisdag, oktober 18, 2005

Dagens Låt
Depeche Mode - John The Revelator
Fy fans jävla skit!!!!
Då fyck tyvärr denna jobbiga fotbollssäsong ett dystert slut. Giffarna ur allsvenskan. Hemsk tanke som nu blivit verklighet. Får nu hoppas på ett snabbt återtåg. (Gör som AIK) Måtte bara någon TV kanal ha vett att sända superettan även nästa år, man vill ju ha möjligheten att se sina hjältar på den gröna mattan även nästa säsong via TV.
Vill även passa på att grattulera Djurgården till SM guldet.
Vi syns i Allsvenskan 2007

måndag, oktober 17, 2005

Dagens låt

Cardigans - Good morning Joan
Meddelande från Lars Bygdén

söndag, oktober 16, 2005

Veckans 10 i topp
  1. Sverige är klart för fotbolls VM 2006
  2. Lars Bygdén - Trading Happiness For Songs (CD)
  3. Petras tryffel och mussel pasta
  4. Fredagsölen
  5. Tacomys med Edvin
  6. Att jag startat denna blogg
  7. FC Z
  8. Hyllningarna av Shima i Svenska Dagbladet
  9. Jo Nesbo - Fladdermusmannen (Bok)
  10. Att söndag är en sån jävla bra TV dag

/Fisso

Edvin trött efter för många tacos, för mycket chips och läsk i lördags kväll

lördag, oktober 15, 2005

Igår hade jag och Vasa bestämt att träffas och dra några bira efter jobbet vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Tog hundra år att ta sig från jobbet, alla vägar var det kaos på. Essingeleden var avstängd för att nån jävla tomte kört in i ett brofäste med en jätte fet båt. Väl på söder var det helt omöjligt att komma i kontakt med Vasa, tomten med båten hade även fixat så att mobilnätet var helt överbelastat.
När vi väl träffats gick vi med raska steg och torra strupar till Bara Bistro Bar. Där tog skitsnacket och öldrickandet fart, även Vasas fru Ulrika dök upp vilket var mycket trevligt. När det var dags för tredje öl rundan beslöt vi att gå till Under Bara Bar istället. Skönt ställe där även Johan, Jessica, Johanna och Mirian dök upp.
Jävligt trevlig kväll som så klart blev lite längre och lite blötare än vad som var tänkt.
Sitter nu och funderar på vad som skall hända idag mer än att Edvin skall komma hit och hälsa på och sova över.
Satan! Det slog mig just att jag missat FC Z igår, skall genast kolla upp när det är repris.
/Fisso
Johan poserar vant
som den fotomodell
han är i samma trånga
rum på Under Bara Bar

fredag, oktober 14, 2005

Nya skivor snart i brevlådan
Har precis beställt några plattor från Ginza.
Cardigans - Super Extra Gravity
Depeche Mode - Playing the angel
Franz Ferdinand - Playing the angel
Randy - Randy the band

Rapport och omdömen om plattorna kommer senare.
Skulle kunna avlägga omdömen om Depeche Mode redan nu egentligen, jag har spelat ett recensions ex av plattan (som jag fått tillgång till av en person) ett tag, men pga att jag inte skall ha tillgång till detta väljer jag att vänta till den har ramlat ner på mitt hall golv. Kan bara nämna att det låter mycket bra.
/Fisso

torsdag, oktober 13, 2005

Hanoi Rocks till Stockholm!
Onsdag den 7/12 lirar Hanoi RocksMondo.
Biljetter from 09:00 14/10: www.ticnet.se
/Fisso
Lars Bygdén - Jag älskar dig, du är bättre än någonsin!!!!!



















Lars Bygdén: Trading Happiness For Songs

Ja vad skall man säga? Detta är en helt fantastisk platta! Kanske är det lite svårt för mig att uttala mig om det Lars Bygdén gör. Jag är nog lite för partisk. Sen den dagen vi blev vänner efter att ha rest tillsammans till Storsjöyran i Östersund i Lars gamla ruttna Ford, (samma Ford som Peter Svensson (Cardigans) senare rev sönder sina svindyra byxor i när vi tre skulle till Sytemet(Byxorna var köpta i Japan när dom var där på turné))har jag svalt allt Lars har gjort med hull och hår. Jag har sen den dagen alltid hävdat att Lars är bäst, snyggast, snällast, bäst på Ridge Racer (fan va många race med GNADEN det blivit långt i på nätterna), gör den bästa musiken i landet och även i bland är fullast. Så partisk var ordet, men jag skall göra ett försök.

Jag längtar till att hösten skall få ett ordentligt grepp om Sverige snart så att man får anledning att känna sig lite nere och det är ok att vara lite självömkande. Då kommer Trading Happiness For Songs vara mitt givna soundtrack. Känns så skönt att det är tillåtet med så stora känslor, både lycka och sorg.
Låtarna då? Jag vill påstå att det är en skiva utan en dålig låt. Om jag måste lyfta fram någon av dessa måste det vara For The Old Folks som i alla fall jag tycker är den starkaste låt Lars någonsin spelat in. For The Old Folks förgylls även av fantastiskt piano spel av Martin Hederos (Soundtrack Of Our Lives) och lyfter låten till något helt extra.
En annan låt som jag tycker är rolig att nämna är Dream On. Denna version av låten är den tredje eller fjärde jag hört. Har hört en demo av den med Lars band The Thousand Dollar Playboys, på EP´n This Road samt bland annat akustiskt spelad över telefon och hårt rockandes live. Det är roligt att få följa utvecklingen av en låt på detta vis och jag kan bara säga att denna version av låten som hamnat på plattan är den överlägset bästa.
I övrigt tycker jag att det är så skönt att Lars röst få stå i fokus, ligger långt fram i mixen på hela plattan. Fantastiskt!
Omslaget är en annan delikatess, gjort av en annan fin kille, Jens Höglin. Det är så vackert och rätt. Fångar plattans atmosfär på ett jättefint sätt.

Skrev jag partisk tidigare? Ja, det är jag! Men va fan, detta är så bra! KÖP, STJÄL, SNO eller gör vad som faller er in, detta MÅSTE ni bara höra!!!!

Vet just nu inte riktigt vad jag skall ta mig till, plockade precis upp plattan här på jobbet ur min väska, öppnade fodralet och till min olycka märkte jag att skivan ligger kvar i CD spelaren hemma. Tror jag måste sjukskriva mig. Blindtarmen, Ryggskott, blivit blind, ja något måste jag nog hitta på, vill hem och lyssna igen.
/Fisso

onsdag, oktober 12, 2005

rige Klart för fotbolls VM!!!!!!












Fan va skönt att äntligen fotbolls killarna är klara för VM i Tyskland nästa år. Trots att det var solklart att sverige skulle gå vidare redan innan matchen var det skönt med en seger.

Matchen mot Island var i sig en medioker tillställning eller som brorsan sa - Fan va tråkigt, vi kollar på Lost istället. (Vilket vi också gjorde). Petra tyckte att det var så trist att hon tog en liten tupplur under andra halvlek. (Detta trots att hon nu mer är lite små kär i Henke och Mellberg sen hon träffade dom på stan i måndags)

Jag skiter egentligen i att det var en tråkig fajt, det är ju nu i sommar det gäller. Det skall bli så härligt att gå runt på stan och känna spänningen stiga på matchdagarna och bara må gott, dricka några öl och skrika sig hes av all framgång.

Kanske borde man fara ner till Tyskland och uppleva turneringen på plats? Har aldrig varit på ett sådant evenemang live.
/Fisso